[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Roger Hertzenberg, Uno-X-Hydrogen
Roger Hertzenberg i Uno-X-Hydrogen er klar til å sette igang byggingen av hydrogenstasjoner. Foto: Uno-X Hydrogen AS

 

Uno-X Hydrogen skal bygge 20 hydrogenstasjoner innen 2020. Enova vil støtte Uno-X med nesten 20 millioner kroner, til etablering av et elektrolyseanlegg og to nye hydrogenstasjoner på Vestlandet.

– Vi er svært takknemlige for at Enova nå har godkjent vår søknad om støtte til å bygge to stasjoner i bergensområdet, sier Roger Hertzenberg, daglig leder i Uno-X Hydrogen AS, som er et joint venture-selskapet eid av Uno-X, NEL og Praxair.

Planen er at fyllestasjonene kommer på Danmarks plass i Bergen og i Åsane. Uno-X tar sikte på at stasjonene kommer i drift så snart alle offentlige tillatelser er på plass.

Han nevner CMR Prototech og Greenstat. Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune som gode støttespillere for prosjektet. De vil også være blant de første hydrogenkundene i Hordaland. Bergen Taxi, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune vil gjennom “stasjonsrealiseringsprosjektet” kjøpe til sammen fem hydrogenbiler i første omgang.

Enova bidrar med 19,8 millioner kroner i støtte til fyllestasjonene og elektrolysøren som skal forsyne stasjonene med hydrogen.

– Det som er nyskapende i dette prosjektet, er at hydrogenbiler blir tatt i bruk hos drosjenæringen og andre aktører med større bilparker. De får nå anledning til å bygge kunnskap og erfaring om bruk og vedlikehold av hydrogenbiler, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]