– Jeg vil rette en stor takk til Høvik menighet for at vi fikk tilgang på denne tomten, sa Hyops daglige leder Ulf Hafseld, da hydrogenstasjonen ble åpnet.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Daglig leder i Hyop, Ulf Hafseld, er strålende fornøyd med den nye stasjonen.
Daglig leder i Hyop, Ulf Hafseld, er strålende fornøyd med den nye stasjonen.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Den forfalne Hydrogen-meningheten var samlet på tomten til den gamle presteboligen på Høvik for å innvie den nye hydrrogenstasjonen til Hyop.
Hydrogen-meningheten var samlet på tomten til den gamle presteboligen på Høvik, for å innvie den nye hydrogenstasjonen til Hyop.

Den forfalne presteboligen ble revet for å gi plass til Hyops nye anlegg, på Høvik i Bærum.

Hydrogenselskapet fikk god hjelp av Kirkevergen i Bærum til å få landet en utbyggingsavtale med Kirkelig fellesråd i Bærum og Akershus fylkeskommune, slik at dette lot seg gjøre.

– Det er ikke lett å finne så godt egnede tomter for en fyllestasjon, som dette. Nå har vi fått satt opp vår viktigste stasjon, helt inntil E18 som er Norges mest trafikkerte vei, sa en strålende fornøyd Ulf Hafseld.

 

Stor begivenhet for bransjen

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Jan Carsten Gjerløw og Morten Woldseth representerte hydrogenmiljøet i Skedsmo.
Jan Carsten Gjerløw og Morten Woldseth representerte hydrogenmiljøet i Skedsmo.

I tillegg til representanter for de aller fleste aktørene i hydrogenbransjen var også offentlige myndigheter godt representert under åpningsseremonien fredag 15. desember. De ble servert Ulf Hafselds egenbakte H2-pepperkaker og gløgg.

Leder for Stortingets energi- og miljøkomité, Ola Elvestuen, Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog og Solveig Schytz som leder samferdselsutvalget i Akershus holdt taler.

Alle talerne hyllet HYOP og de andre aktørene som bidrar til å løfte fram hydrogen som et godt og fremtidsrettet drivstoff for utslippsfri transport i Norge.

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Generalsekretær Kristian Vik i Norsk Hydrogenforum var selvfølgelig tilstede på åpningen.
Generalsekretær Kristian Vik i Norsk Hydrogenforum var selvfølgelig tilstede på åpningen.

Vil unngå nedetid

Hafseld ønsker at Hyop-stasjonen, med sin grønne fasade, skal bli et positivt element i nærmiljøet på Høvik.

Den nye høykapasitetsstasjon som er designet fra grunnen av, vil få to komplette linjer med to uavhengige dispenserne som kan fylle bilene med hydrogen.

– Målet vårt er at kundene skal være trygge på at de alltid skal få hydrogen, uten å måtte bekymre seg for om stasjonen er i drift eller ikke, sier Hafseld.

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]