Enova har gitt tilsagn om støtte til bygging av tre nye hydrogenstasjoner på Hvam, Ryen og Ås. Det vil gi Oslo-området god stasjonsdekning.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Hydrogenbilene stod oppstilt på rekke og rad, da Hyop åpnet sin nye nye stasjon på Høvik 15. desember.
Hydrogenbilene stod oppstilt på rekke og rad, da Hyop åpnet sin nye nye stasjon på Høvik 15. desember.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Åse Bye og Jon Eriksen i Blue Move-prosjektet mener Nikola-kontraktene viser at den nordiske hydrogenbransjen er helt i verdenstoppen.
Jon Eriksen, her sammen med hovedprosjektleder Åse Bye i Blue Move, mener Enova-støtten bidrar til et robust hydrogennettverk rundt hovedstadsområdet.

– Med til sammen sju stasjoner vil Oslo og omegn ha god dekning av hydrogensatsjoner. Neste skritt må bli å få på plass robust infrastruktur i Bergen og Trondheim, samt gode korridorløsninger mellom byene, sier Jon Eriksen som leder hydrogenprosjektet The Blue Move.
Enova har i denne omgang bevilget 30 millioner kroner støtte til byggingen av tre de hydrogenstasjonene i Oslo og Akershus. Tildelingen forutsetter at disse hydrogenstasjonene skal være i drift senest 1. september 2019.

To nye Uno-X-stasjoner
Uno-X Hydrogen – som åpner sin andre hydrogenstasjon 22. desember, i Åsane i Bergen – vil få drøye 20 millioner kroner i støtte til å bygge ytterligere to hydrogenstasjoner på Hvam i Skedsmo og i Ås.
Enova har tidligere gitt selskapet støtte til to stasjoner i Bergen. Uno-X er i ferd med å bygge en hydrogestasjon på Søreide i Bergen, som etter planen skal åpne i løpet av første kvartal 2018. Selskapet har også en Enova-støttet hydrogenstasjonen i Sandvika som ble åpnet i fjor.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Leder av samferdselsutvalget i Akershus, Solveig Schytz var første kunde som fikk fylle hydrogen på Høvik, her sammen med daglig leder Ulf Hafseld i Hyop og Ola Elvestuen som leder Stortingets energi- og miljøkomité.
Leder av samferdselsutvalget i Akershus, Solveig Schytz var første kunde som fikk fylle hydrogen på Høvik, her sammen med daglig leder Ulf Hafseld i Hyop og Ola Elvestuen som leder Stortingets energi- og miljøkomité.

Én ny Hyop-stasjon
Hyop har fått tilsagn fra Enova om et tilskudd på 10,4 millioner kroner til bygging av en ny hydrogenstasjon på Ryen i Oslo.
Hyop har fire hydrogenstasjoner i drift. Den nyeste, på Høvik i Bærum, ble åpnet 15. desember.

Tre av fire søknader fikk ja
Adm. direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad, mener hydrogen er viktig for å gjøre transportsektoren utslippsfri.
– Enova ønsker å legge til rette for en gradvis opptrapping av hydrogentilbudet for å bidra til en raskere vekst når tilgangen på hydrogenkjøretøy etter hvert tar seg opp. Derfor er vi glade for å kunne bidra til tre nye fyllestasjoner, sier Nakstad.
Enova mottok fire søknader om støtte til bygging av hydrogenstasjoner. Tre av søknadene var kvalifiserte. Dermed fikk samtlige kvalifiserte hydrogenprosjekter støtte i denne runden.
– Vi hadde som ambisjon å støtte opptil tre hydrogenstasjoner i år. Det har vi nå innfridd, sier han.
Nakstad bekrefter at det vil bli mulig å søke om Enova-støtte til bygging av fyllestasjoner også i 2018.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Det var stort oppmøte på åpningen av Hyops nyeste hydrogenstasjon, på Høvik i Bærum.
Det var stort oppmøte under åpningen av Hyops nyeste hydrogenstasjon, på Høvik i Bærum.

Hydrogenfylleplasser for personbiler
• Gardermoen i Ullensaker, drives av Hyop
• E6 ved Hvam i Skedsmo (kommer), bygges av Uno-X Hydrogen
• Lillestrøm i Skedsmo, drives av Hyop
• Ryen i Oslo (kommer), bygges av Hyop
• E18 i Ås (kommer), bygges av Uno-X Hydrogen
• E18 ved Høvik i Bærum, drives av Hyop
• E18 ved Sandvika i Bærum, drives av Uno-X Hydrogen
• Herøya i Porsgrunn, drives av Hyop
• Søreide i Bergen (kommer), bygges av Uno-X Hydrogen
• Åsane i Bergen (åpner 22. desember), drives av Uno-X Hydrogen

Andre hydrogenstasjoner
• Tiller i Trondheim (fyllestasjon for lastebiler og gaffeltrucker), drives av ASKO
• Rosenholm i Oslo (fyllestasjon for buss), drives av Air Liquide[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]