[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Symbio Blue Move
Seniorrådgiver Morten Woldseth (t.v.) i Skedsmo kommune har prøvekjørt Symbio FCell og fått demonstrert hydrogen-batteri-teknikken av salgsdirektør Pierre Dodu. Foto: Steinar Aasen

Skedsmo kommunes neste utslippsfrie bil kan bli den ladbare hydrogenbilen Symbio FCell. Batteriet og hydrogen-brenselscellen gir den en rekkevidde på 300 kilometer.

– Bilen er godt egnet for bruk vinterstid i Norden. Den har et godt varmeapparat som får overskuddsvarme fra brenselscellen, forteller seniorrådgiver Morten Woldseth ved Teknisk sektor i Skedsmo kommune.

Skedsmo, som er partner i Interreg-prosjektet Blue Move, har gode erfaringer med utslippsfrie biler. Kommunen kjøpte Norges første hydrogenbil i 2013 og kommunens driftspersonell benytter blant annet en Nissan e-NV200 el-varebil.

– De som bruker denne bilen til daglig savner litt bedre effekt fra varmeapparatet. Akkurat det er uproblematisk med en hybrid-elbil. Symbio-varebilen kan dra ut godt med varme fra brenselscellen, sier Woldseth.

Seniorrådgiveren forteller at det gjenstår noen forhold som må avklares før Skedsmo kommune kan bestemme seg for å gå til anskaffelse av bilen.

– Vi må få enkelte praktiske detaljer på plass for at dette skal bli aktuelt. Det gjelder blant annet nødvendige avtaler for å sikre service og garantier på bilen, forklarer Morten Woldseth.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]