I början av mars var Blue Move på studiebesök hos Ruter, som har hand om kollektivtrafiken i Oslo och Akershus. Här kunde deltagarna titta närmare på Ruters vätgasbuss och vätgastankstation.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Pernille Aga visar Ruters vätgasbuss
Pernille Aga visar Ruters vätgasbuss.

Ruter har sedan 2011 fem vätgasbussar inom Chic-projektet. Under 2012 kunde Ruter börja provköra bussarna och 2013 togs de i ordinarie drift. Nu, fem år senare, går projektet i mål. Projektet har gett viktiga kunskaper och erfarenheter för det fortsätta arbetet mot en utsläppsfri kollektivtrafik.

– Målet är att kollektivtrafiken ska vara helt fossilfri år 2020, säger projektledare Pernille Aga.

Eva Schnell är en av de chaufförer som kört vätgasbussarna och hon vittnar om en hög komfortnivå.

– Det är en otroligt bra buss. Passagerarna säger att jag kör så bra, men det är faktiskt bussen som är behaglig. Bullernivån är också väldigt låg, säger Eva Schnell.

Studiebesöket till Ruter ingick i Blue Moves projektkonferens som hölls under två dagar i Oslo, 3-4 mars. Där avhandlades arbetspaketen Affärsmodeller, Produktion, Fordon och Kommunikation i diskussioner och workshops.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]