[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

I KØ FOR HYDROGEN: Hele 13 biler var samlet på HYOPs hydrogenstasjonen på Herøya forrige helg. Foto: Hyundai Motor Norway
I KØ FOR HYDROGEN: Hele 13 biler var samlet på HYOPs hydrogenstasjonen på Herøya forrige helg. Foto: Hyundai Motor Norway

Herøya var første stopp et titall europeiske biljournalister som er på langtur fra Norge og sørover med hydrogenelektriske biler.

Noen av bilene skal kjøre gjennom hele Europa til den sørligste hydrogenstasjonen i Europa, som ligger i Bolzano i Italia.
– Dette viser at utviklingen av hydrogeninfrastrukturen nå har kommet så langt at det faktisk er mulig å gjennomføre en ferietur med hydrogenbil i Europa, sier PR-sjef Morten Brusletto i Hyundai Motor Norge.
Stasjonen på Herøya ble åpnet for nøyaktig ni år siden. Med tilgang ulike hydrogenbiler fra flere bilforhandlere, blir hydrogen i stadig større grad fremhevet som et av de nullutslippsalternativene vi trenger for å få ned utslippene i transportsektoren.
– HYOP som driver fem hydrogenstasjoner i Norge, er nå i ferd med å bygge om disse for å kunne ta unna den forventede veksten i antall hydrogenbiler i årene som kommer, forteller Ulf Hafseld, daglig leder i HYOP.
Gjennom dette også bidrar HYOP også i Blue Move-partnerskapets arbeid med infrastrukturutvikling i Skandinavia. Hafseld fremhever at flere stasjoner i Oslo-området og på Gardermoen gjør at det blir stadig mer attraktivt å kjøre hydrogenbil.
– Rekkevidden på bilene er nå så god at man faktisk kan kjøre tur-retur Gardermoen uten å måtte tanke. Fortrekker du å handle hydrogen fra Telemark, kan du faktisk klare hele turen bare ved å tanke på den lokale stasjon på Herøya, sier Hafseld.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]