[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

gjengen
Blue Move-partnerskapet og en rekke andre norske hydrogenaktører var godt synlig på verdenskongressen for hydrogen i Zaragossa. Foto: Sintef

Blue Move var sterkt til stede på verdenskonferansen for hydrogen – WHEC 2016 – i Zaragoza i Spania, der en rekke av prosjektets partnere var representert på den norske standen. På konferansen var også Vätgas Sverige til stede og holdt en presentasjon om infrastrukturutvikling i Blue Move.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Erik Wiberg i Vätgas Sverige presentere hydrogenprosjektet Blue Move på verdenskonferansen i Spania. Foto: Kristian E. Vik
Erik Wiberg i Vätgas Sverige presentere hydrogenprosjektet Blue Move på verdenskonferansen i Spania. Foto: Kristian E. Vik

Konferansen går av stabelen annethvert år og tiltrekker seg deltakere fra hele verden innenfor det offentlige, forskning og næringsliv.
Flere av de som har deltatt på konferansen før, kjenner på at det virkelig begynner å skje ting i markedet, både globalt og i våre naboland. Nye store bussprosjekter, nye bilmodeller, bruksområder og gode erfaringer fra både «power-to-gas» og fra brenselcelle- og elektrolyseverdenen trekkes frem.

Lekker BMW
– Vi fikk høre om gode erfaringer fra blant annet California og Japan, mens Canada luftet sin frustrasjon ovenfor bilprodusentenes lukkede utviklingsløp, sier generalsekretær i Norsk Hydrogenforum og norsk prosjektleder i Blue Move, Kristian E. Vik.
Om dette er rettferdig kritikk eller ikke, så er det i hvert fall klart at mange av de store bilprodusentene har hydrogenbiler i sikte, om enn i ulike faser av utviklingen, påpeker han.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

– En slik hydrogenbil kunne jeg godt ha tenkt meg, innrømmer Kristian E. Vik.
– En slik hydrogenbil kunne jeg godt ha tenkt meg, innrømmer Kristian E. Vik.

Delegatene fikk blant annet anledning til å kjøre BMWs prototype, BMW 5 GT fuel cell. Bilen har gode forutsetninger for å bli en populær modell i premiumsegmentet.

Spennende utvikling
– Vi fikk også høre mer om utvikling hos blant andre Toyota, Hyundai og Mercedes. Tungtransport fikk også stor

oppmerksomhet med Tysklands nye togsatsing, lastebilutvikling i California og en lang rekke nyheter og forbedringer innen mange ulike applikasjoner, forteller Vik.
De norske deltagerne foruten Blue Move og OREEC på fellesstanden, var Norsk Hydrogenforum, Akershus fylkeskommune, IFE og SINTEF, samt bedriftene NEL Hydrogen, Hystorsys, ZEG Power, Hexagon og CerPoTech. NEL var en av hovedsponsorene for konferansen og benyttet anledningen til å presentere sin nye offensive satsing og nye profil.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]