[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

– Hydrogen er et Columbi egg for det utslippsfrie samfunnet, understreker Jon Eriksen.
– Hydrogen er et Columbi egg for det utslippsfrie samfunnet, understreker Jon Eriksen.

Jon Eriksen er hentet inn til hydrogenprosjektet Blue Move for å bistå med å lage en mulighetsstudie for produksjon, lagring og distribusjon av hydrogen.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Arbeidsgruppen som lager mulighetsstudien var denne uken samlet på Kjeller for å gå igjennom konkrete bruksmuligheter for hydrogen.
Arbeidsgruppen som lager mulighetsstudien var denne uken samlet på Kjeller for å gå igjennom konkrete bruksmuligheter for hydrogen.

Studien vil bli oppsummert i en rapport, som et underlag for både politikere, byråkrater og næringslivet til å utvikle nye forretningsmodeller for hydrogen. Rapporten vil også gi nyttig input til Blue Move-prosjektets hydrogenstrategiarbeid, som skal jobbes videre med i en egen arbeidspakke for forretningsutvikling.
– Jeg håper rapporten vil gi leseren et godt overblikk, fra hydrogen produseres, lagres og distribueres, og hvordan det kan anvendes i en rekke ulike prosesser, både industrielt, stasjonært – og ikke minst mobilt, sier Eriksen som til daglig leder hydrogenkomprimeringsselskapet Hystorsys, på Kjeller.

Faktisk tilnærming
Prosjektet “The Blue Move for a Green Economy” er en del av Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak-programmet. Prosjektet som omfatter korridoren Akershus/Oslo-Gøteborg-København, arbeider for å fremme økt bruk av fornybar energi, som erstatning for fossile drivstoff i regionen.
– I rapporten ser vi nærmere på hvilke produksjonsmetoder som er mest relevante i denne regionen, i forhold til de vi har av tilgjengelig fornybar kraft. Vi beskriver også hvordan hydrogenet kan anvendes utover veitransport – og på hvilken måte slik anvendelser kan ha betydning for veitransporten, forteller Eriksen.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Under den skandinaviske hydrogenkonferansen HFC Nordic holdt Jon Eriksen foredrag om Hystorsys’ unike metallhydbrid-kompressor for hydrogen.
Under den skandinaviske hydrogenkonferansen HFC Nordic holdt Jon Eriksen foredrag om Hystorsys’ unike metallhydbrid-kompressor for hydrogen.

Gjennom en rekke case-beskrivelser vil arbeidsgruppen som han leder, også beskrive potensial og muligheter for anvendelse av hydrogen fra de tilgjengelige fornybare energikildene.

Viser mulighetene
Blue Move skal for øvrig fremme bruken av hydrogen fra fornybar energi, gjennom å utvikle og øke kunnskapen om forretningsmodeller for produksjon, distribusjon, infrastruktur for hydrogen til bruk i kjøretøy og andre nye områder til erstatning for fossile brensler.
Prosjektet har også fått i oppdrag å bidra med den nødvendige kunnskapen som kreves for å etablere politiske føringer og regelverk som kan stimulere etterspørselen etter hydrogen. Å ta i bruk hydrogen som et effektivt brensel vil bidra til en fossilfri bilpark og bedre luftkvalitet.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]