bm isbane mirai

Hydrogenbil på vintervei. Det er en god kombinasjon. Blue Move har vært med på prøvekjøring av hydrogenbiler på isbane i Gudbrandsdalen. Se video laget av Green Drive Region her:

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_youtube id=”https://youtu.be/TO7xAjvj-j0″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/][fusion_text]

Seniorrådgiver Morten Woldseth var på plass med en Hyundai ix35 Fuel Cell fra Skedsmo kommune.
Seniorrådgiver Morten Woldseth var på plass med en Hyundai ix35 Fuel Cell fra Skedsmo kommune.

Blue Move fikk være med da Interreg-prosjektet Green Drive Region arrangerte isbanekjøring for lavutslippsbiler, på Losna, ved Tretten. De fleste deltakerne kom fra kommunale virksomheter, for å teste de ulike bilmodellenes egenskaper på vinterføre.

Med 13 biler til disposisjon og stor oppslutning både fra kommunene og fra bilbransjen, var prosjektleder Bjørnar Kruse i Energiråd Innlandet strålende fornøyd med arrangementet.
– Været og isforholdene er helt topp, sa Kruse med et stort smil.
11 batteri- og plug-in-hybrid-biler – samt to hydrogenbiler – stod oppstilt ute på isen, under et tynt tåkeslør. Gradestokken viste så vidt under null og det var ideelle vinterforhold.

Prosjektleder Daniel Bügel i Green Drive Region, var på plass med hydrogenbilen Toyota Mirai.
Prosjektleder Daniel Bügel i Green Drive Region, var på plass med hydrogenbilen Toyota Mirai.

De to hydrogenbilene klarte seg utmerket på glatta. Skedsmo kommune var på plass med en Hyundai ix35 Fuel Cell og Kunnskapsbyen Lillestrøm med en Toyota Mirai.
Daniel Bügel fra Green Drive Region benyttet sjansen til å tøye grensene til Miraien. Med antiskrens slått på oppførte bilene seg stabilt og stødig på isen – i hvert fall så lenge farten ikke ble altfor stor!
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]