Se hit alla skånska högstadielärare – nu har anmälan öppnat till en spännande och kostnadsfri fortbildning om vätgas!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

flyer_utbildning
Ladda ner flyer

Inom Blue Move erbjuds med start våren 2017 en fortbildning för skånska högstadielärare inom området, med fokus på hur vätgas används som bränsle för fordon med enbart vatten som utsläpp. Efter fortbildningen får du som lärare tillgång till ett paket med utbildningsmaterial för elevundervisning i ämnet.

Utbildningen har en teoretisk och en praktisk del där eleverna får tillverka vätgas som de sedan kör små vätgasbilar på. Eleverna kan räkna med en spännande lektion på ca 1,5 timme. Paketet omfattar PPT, lärarhandledning, övningsblad för elever, plansch över vätgassystemet, informationsfilm samt lån av övningsmaterial (bilar och lampa) som räcker till en hel klass. Utbildningen riktar sig till högstadieelever.[fusion_separator style_type=”none” top_margin=”0″ bottom_margin=”0″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/]

Utbildning på valfri tid
Tiden för utbildningstillfälle bestämmer läraren i dialog med Kommunförbundet Skåne. Platsen kan vara hos läraren eller i lokal som Kommunförbundet Skåne ordnar och betalar. OBS: samordning med flera lärare görs vid många anmälningar.

[fusion_button link=”http://kfsk.se/energikontoretskane/vatgas-med-fokus-pa-transport/” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]Läs mer om projektet[/fusion_button]

Kontakt och anmälan: Anna Tibbelin, projektledare Kommunförbundet Skåne,
tel 072-885 49 16, anna.tibbelin@kfsk.se.

Referensgrupp: Vätgas Sverige, Kunnskapsbyen Lilleström (Norge), SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Malmö Museer, två tonåringar och två vuxna. Utbildningar t.o.m. september 2017 i Skåne. Utbildningarna hålls inom det EU-finansierade ÖKS-projektet the Blue Move for a green Economy och medfinansieras av Region Skåne.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]