[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Blue Move-partner NEL Hydrogen er i ferd med å få et solid fotfeste i California.
Blue Move-partner NEL Hydrogen er i ferd med å få et solid fotfeste i California.

NEL Hydrogen, som er partner i Blue Move, har inngått sin største kontrakt på levering av hydrogenstasjoner – i California. Det innebærer et gjennombrudd for selskapets teknologi i USA.

I en melding til Oslo Børs fastslår NELs konsernsjef Jon André Løkke at dette er selskapets hittil største enkeltordre for fyllestasjoner.
Jon Eriksen som er norsk prosjektleder i Blue Move, sier i en kommentar at «det er utrolig gøy å se at våre samarbeidspartnere lykkes på denne måten».
– Dette er en anerkjennelse av nordisk teknologi, legger han til.

Utvider kundeporteføljen
Fredag 17. februar kom nyheten som vil bidra til å gi teknologiselskapet NEL Hydrogen et solid fotfeste i California. Da offentliggjorde Californias Energy Commission sin siste tildeling av støtte til utbygging av hydrogenstasjoner.
Selskapet har fra før en samarbeidsavtale med Uno-X og om å levere hydrogenstasjoner i Norge. Den første av disse ble åpnet i Sandvika 22. november i fjor. Innen 2020 skal ytterligere 19 hydrogenstasjoner på plass i Norge.

Bygger verdens største fabrikk
I forrige uke meldte NEL at det også en inngått en avtale om å levere tre hydrogenstasjoner og en elektrolysør til Island. Tidligere har selskapet inngått avtaler om leveranser til blant andre Sverige og Latvia.
NEL er også i ferd med flytte produksjonen av fyllestasjonene sine til en ny fabrikk i Danmark. Fabrikken i Herning blir verdens største i sitt slag, med en årskapasitet til å lage nok fyllestasjoner til å understøtte 200.000 hydrogenbiler.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]