Den første hydrogenstasjonen med norsk Nel-teknologi ble åpnet i Japan 5. oktober.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Mitsubishi Kakoki Kaishas nye hydrogenfyllestasjon i Kawasaki, Japan ble åpnet med stor festivitas. Foto: Nel
Det var stil over åpningen til Mitsubishi Kakoki Kaishas nye hydrogenfyllestasjon i Kawasaki, Japan. Direktør for forretningsutvikling og samfunnskontakt i Nel Hydrogen, Bjørn Simonsen, sees som nummer to fra venstre. Foto: Nel

Det var stor festivitas da Mitsubishi Kakoki Kaisha (MKK) åpnet fyllestasjonen som er lokalisert i Kawasaki i Japan. Anlegget er det aller første i landet som er basert på teknologi fra det norske konsernet.
– Vi er veldig glade for at MKK nådde denne milepælen i samarbeidet, og vi håper å se mange av disse stasjonene i Japan i nær fremtid, sier Jon André Løkke, konsernsjef i Nel til hegnar.no
Japan har som må å ha bygd ut et nettverk med 160 operative hydrogenstasjoner innen 2020. Landet har allerede mer enn 90 stasjoner i drift.
MKK kjøpte i 2015 rettigheten til å produsere Nels H2Station® CAR-100. Konsernet har videreutviklet modellen så den passer til det japanske markedet.
Nel har også en rekke utbyggingsprosjekter i Norge og USA.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]