bluemoveboras2

The Blue Move for a Green Economy går nu in på sitt tredje och sista projektår. Sedan projektets start 2015 har Blue Move arbetat och levererat inom produktion, lagring och distribution av vätgas, hållbara affärsmodeller och elfordon med bränsleceller.

Med fokus på projektets återstående tid och hur resultaten ska tas tillvara efter projektets slut träffades Blue Moves partners i Borås den 26-27 september. Värd för konferensen var RISE som också bjöd på en presentation och rundtur i sin verksamhet.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

bluemoveboras
Björn Aronsson, Cecilie Tenfjord-Toftby, Åse Bye och Jon Eriksen.

Cecilie Tenfjord-Toftby (M), riksdagsledamot med rötterna i Borås, var inbjuden talare och gav en omvärldsspaning kring energipolitik och näringspolitik.

– Internationellt samarbete som inom Blue Move är en förutsättning för att lyckas. Redan nu är hållbara affärsmodeller en del av ert mål och det är väldigt viktigt.

Tenfjord-Toftby betonade hur offentliga medel är begränsade, hur prioritering krävs när det alltid ställs olika behov mot varandra. Som politiker har man ansvar att göra en bra beställning.

– Och det jag beställer från er idag är att ni ger oss lösningar för fordonssidan för en fossilfri fordonsflotta. Ge oss möjligheten att lagra förnybar energi och se till att det är affärsmässigt. Jag kan lova er att att det kommer en dag där stödsystemen inte finns och då vill jag att ni ska finnas kvar.

Ole Pedersen från Interreg ÖKS, EU-programmet som är med och finansierar Blue Move, presenterade fondens verksamhet och delade med sig av framgångsfaktorer från andra projekt.

– Dela erfarenheter mellan arbetsgrupperna, både goda resultat likväl som motgångar.

Här hittar du rapporter som publicerats inom Blue Move, filmer och övrigt tryckt material. [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]