Blue Move-partner Nel skal levere to demonstrasjonsstasjoner for fylling av hydrogen, tilpasset Nikola Motor Companys nye hydrogenlastebil Nikola One.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Nels konsernsjef Jon André Løkke (t.v.), Nikola-sjef Trevor Milton og Nels direktør for markedsutvikling og samfunn, Bjørn Simonsen har inngått partnerskap om utvikling av fyllestasjoner for hydrogenlastebiler.
Nels konsernsjef Jon André Løkke (t.v.), Nikola-sjef Trevor Milton og Nels direktør for markedsutvikling og samfunn, Bjørn Simonsen har inngått partnerskap om utvikling av fyllestasjoner for hydrogenlastebiler.

Partnerskapet innebærer at Nikola satser på å utvikle storskalastasjoner basert på Nels teknologi. Hydrogenselskapet Nel har fått en eksklusiv rett til å jobbe opp mot Nikola Motors nettverk av hydrogenstasjoner som knyttes opp mot elektrolyse. Partneravtalen har som mål å utvikle lavkostanlegg for fornybar hydrogenproduksjon og fyllestasjoner, med sikte på å etablere 16 storskalastasjoner med kapasitet på inntil 32 tonn hydrogen pr dag.
– Dette er et gjennombrudd som vil ha ringvirkninger langt utover lastebilmarkedet, sier Bjørn Simonsen, som er direktør for markedsutvikling og samfunnsdirektør i Nel.
Han påpeker at Nikola-avtalen også er klar anerkjennelse av Nels teknologi. Hydrogenselskapet har tidligere inngått avtaler om utbygging av fyllestasjoner i blant annet Norge, California, Frankrike og Japan.

– Velprøvd og pålitelig teknologi
Avtalen med Nikola åpner nye muligheter for Nel-teknologien. Kjemien mellom toppsjefene i de to selskapene synes også å være god. Bjørn Simonsen og Nels konsernsjef Jon André Løkke hadde i hvert fall en god tone med Nikola-sjef Trevor Milton, da han nylig gjestet Oslo for å delta på Zero-konferansen.
Konsernsjef i Nikola Motor, Trevor Milton, sier i en pressemelding at har en glad for å kunne jobbe med Nel-teamet for å på få plass den banebrytende teknologien på tvers av USA, så fort som mulig. Nel-teknologien vil utgjøre ryggraden i utviklingen av Nikolas megastasjoner, påpeker han.
– Vi bygger verdens største hydrogen-nettverk. Nels elektrolysører er velprøvde og de er kjent for å være veldig effektive og pålitelige, sier Nikola Motors konsernsjef, Trevor Milton.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Nikola One er den første lastebilen til Nikola Motor Company, som har store planer om lastebiler drevet av hydrogen laget av strøm fra enorme solparker.
Nikola One er den første lastebilen til Nikola Motor Company, som har store planer om lastebiler drevet av hydrogen laget av strøm fra enorme solparker.

Innledende ordre verdt 30 millioner kroner
De første demonstrasjonsanleggene vil også fungere som designverifisering for Nels storskalakonsept, med tilpasning til det som skal verdens mest effektive nettverk av fyllestasjoner for hydrogen.
– Våre første demonstrasjonsstasjoner vil gi et ton hydrogen til Nikola Motors prototypebiler, sier konsernsjef i Nel, Jon André Løkke i en kommentar.
Den første ordren har en verdi på 3,6 millioner dollar, eller nesten 30 millioner kroner. Leveringen av hydrogenstasjonene skal etter planen starte i andre halvår 2018.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]