Det svenske prosjektet Nordic Hydrogen Corridor skal etablere åtte nye hydrogenstasjoner innen 2020. Hele 32 byer og kommuner har meldt sin interesse.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Johan Abrahamsson, ordförande i Mariestad kommunstyrelse, innviet hydrogenstasjonen i Mariestad i fjor. Foto: Vätgas Sverige
Johan Abrahamsson, ordförande i Mariestad kommunstyrelse, innviet hydrogenstasjonen i Mariestad i fjor. Foto: Vätgas Sverige

Nordic Hydrogen Corridor-prosjektet er finansiert innen Connecting Europe Facility-fondet. I tillegg til stasjonene er det medfinansiering til 100 hydrogenbiler og et sentralt elektrolyseproduksjonsanlegg. Prosjektet har et samlet budsjett på 187 millioner svenske kroner.

Sverige har i dag fire hydrogenstasjoner i drift og for ytterligere to i Umeå og Stockholm. Med de nye stasjonene vil vårt naboland ha et nettverk med 14 hydrogenstasjoner innen 2020. Dette vil gjøre det mye lettere å krysse landegrensen med hydrogenkjøretøy.

– Norsk Hydrogenforum vil gratulere våre svenske venner med den gode utviklingen og ser fram til å jobbe sammen i en styrket nordisk hydrogensatsing, blant annet gjennom Blue Move, sier generalsekretær Kristian E. Vik i Norsk Hydrogenforum.

Han viser til at Norge, som i alle år ligget et godt stykke foran Sverige, nå må styrke satsingen for å kunne beholde sin lederposisjon, slik at det kan skapes et sammenhengende og robust hydrogenstasjonsnett, også i Norge.

– Vi har forventninger til at Venstres inntreden i regjering vil legge trykk på, og skape gode forutsetninger med økt satsing fra Enova, sier Vik.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]