Skedsmo kommunes hydrogenvarebil har fått en dominerende plass – rett foran podiet – på den store elbilkonferansen Nordic EV Summit.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Skedsmos nye hydrogenvarebil har fått en sentral plass, rett foran podiet på elbilkonferansen Nordic EV Summit. Foto: Øyvind Wahl, Skedsmo kommune
Skedsmos nye hydrogenvarebil har fått en sentral plass, rett foran podiet på elbilkonferansen Nordic EV Summit. Foto: Øyvind Wahl, Skedsmo kommune

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

cof
Bjørn Simonsen i Nel Hydrogen på podiet.

Midt i synsfeltet for alle deltakerne som er samlet til batteribilistenes prestisjearrangement på Plaza Hotel i Oslo, har Skedsmo kommune lykkes å plassere den unike varebilen, en hybridbil som både har et stort, ladbart batteri og brenselcelle.

– Vi har fått en helt utrolig plassering av bilen, nesten oppe på scenene. Prosjektlederen i Blue Move, Jon Eriksen i Kunnskapsbyen, skal ha all ære for at han klarte å få det til, sier seniorrådgiver Morten Woldseth i Skedsmo kommune.

Jon Eriksen er også godt fornøyd med effekten av å delta på konferansen, som har deltagere fra 33 land.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (i midten) fikk også sett hydrogenvarebilen under Zero-konferansen, her sammen med Jon Eriksen (t.v.), Skedsmos varaordfører Boye Bjerkholt, generalsekretær Kristian Vik i Norsk Hydrogenforum og klima- og miljørådgiver Øyvind Wahl i Skedsmo kommune.

– Vårt mål er jo å bringe hydrogen inn på denne tunge batteri-arenaen. Bilen har fått en meget synlig plass og vekker oppmerksomhet. Vi ønsker å demonstrere at hydrogen og batteriteknologi faktisk går hånd i hånd, og det føler jeg vi har lykkes rimelig bra med, sier Eriksen.

Han viser også til at klima- og miljøminister Ola Elvestuen trakk fram hydrogen som hovedpoeng, under det første hovedtemaet på konferansen; Transportpolitikk og klimaendringer. Det ble innledet av Elvestuen og Janea A. Scott fra California Energy Commission, som blant annet har bidratt til at det norske teknologiselskapet NEL Hydrogen har fått et solid fotfeste i den amerikanske delstaten.

Både Elvestuen og Scott pekte på hydrogen og brenselceller som en sentral løsning for utslippsfri transport. Fredag ettermiddag skal Bjørn Simonsen, som er markedsutviklings- og samfunnsdirektør i Nel Hydrogen, holde foredrag for elbilentusiastene om hvorfor hydrogen er så viktig.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]