Blue Move-partner Nel Hydrogen Solutions har inngått kontrakt om levering av en H2Station til SSAB i Oxelösund.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

SSAB har samarbeidet med Kalmar om utviklingen av den hydrogendrevne gaffeltrucken. Foto: Kalmar
SSAB har samarbeidet med Kalmar om utviklingen av den hydrogendrevne gaffeltrucken. Foto: Kalmar

 

– SSAB er en viktig strategisk kunde innen den globale stålindustrien. Vi ser dette som det første trinnet i å implementere hydrogen i stålindustrien, med utgangspunkt i internasjonal transport, sier Jacob Krogsgaard, senior vice president i Nel Hydrogen Solutions.

Fyllestasjonen skal betjene en stor, brenselcelledrevet gaffeltruck på produksjonsanlegget i Oxelösund. Stasjonen vil bli levert allerede i første kvartal 2018.

SSAB har samarbeidet med Kalmar, som er en del av Cargotec, om utviklingen av den hydrogentilpassede gaffeltrucken. Hensikten med å benytte hydrogen som drivstoff er å redusere karbondioksidutslippet fra anlegget.

Salget av Nels hydrogenfyllestasjonen til SSAB er strukturert gjennom et leasingarrangement. Partene vil ikke oppgi detaljert kontraktsverdi eller andre vilkår.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]