[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Uno-X Energi, Torild O. Bråthen og daglig leder Roger Hertzenberg i Uno-X Hydrogen ble ønsket velkommen til Skedsmo av Blue Moves prosjektleder Jon Eriksen.
Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Uno-X Energi, Torild O. Bråthen og daglig leder Roger Hertzenberg i Uno-X Hydrogen ble ønsket velkommen til Skedsmo av Blue Moves prosjektleder Jon Eriksen.

[fusion_text]

Om to uker setter Uno-X spaden i jorda for å bygge en ny hydrogenstasjon på Skedsmo. Alle tillatelser gitt og Nel står klar til å levere teknologien.

Blue Move, representert med Skedsmo kommune, Kunnskapsbyen Lillestrøm og teknologiselskapet Nel, var med på markeringen av den nye energistasjonen som Uno-X skal bygge.
Blue Move, representert med Skedsmo kommune, Kunnskapsbyen Lillestrøm og teknologiselskapet Nel, var med på markeringen av den nye energistasjonen som Uno-X skal bygge.

Kunnskapsbyens hydrogenekspert Jon Eriksen, som er prosjektleder i Blue Move, markert den gledelige nyheten med å overrekke blomster til daglig leder Roger Hertzenberg i Uno-X Hydrogen, rett ved tomta til den nye energistasjonen.

– Vi i Kunnskapsbyen ønsker Uno-X velkommen til Skedsmo. Det er viktig at vi får en robust stasjon nord for Oslo og da er det spesielt gledelig at dere og kommunen sørget for at den blir etablert her på Hvam, sa Jon Eriksen, som også hadde med seg Blue Move-partnerne Nel og Skedsmo kommune på markeringen.

Roger Hertzenberg takket og fortalte at Uno-X har ventet lenge på å få slippe til på Hvam.

– Men nå nærmer det seg. Vi har alt vi trenger for å sette i gang, med byggestart 1. oktober.

Ferdig et år før fristen
Uno-X fikk rett før jul i 2017 tilsagn om 10 millioner kroner i støtte fra Enova til bygging av en hydrogenstasjon på Hvam, med krav om at den måtte være i drift senest 1. september 2019. Det er ikke noe problem. Uno-X vil åpne nesten et år før fristen.

– Velkommen til Skedsmo, sier Kunnskapsbyens Jon Eriksen til daglig leder Roger Hertzenberg i Uno-X Hydrogen.
Blue Moves prosjektleder Jon Eriksen ønsket daglig leder Roger Hertzenberg i Uno-X Hydrogen velkommen til Skedsmo.

Den nye energistasjonen, rett ved Plantasjen, vil stå klar til å ta imot hydrogenbiler allerede siste uka i november. Uno-X kunne faktisk ha klart det enda tidligere, men måtte bruke noe tid på å får de siste avklaringer med reguleringsmyndighetene på plass.

Nå er byggetillatelsen gitt, og byggingen vil skje i ekspressfart.

Fyllestasjon fra Nel
På rådhuset i hydrogenkommunen Skedsmo er det også stor glede over utbyggingen på Hvam. Energi- og klimarådgiver Øyvind Wahl ser fram til å få muligheten til igjen å kunne tanke kommunens hydrogenbiler på en lokal fyllestasjon.

– Skedsmo har ambisiøse mål for utslippskutt i transportsektoren og dette er et viktig steg på veien, påpeker han.

Det er det norske teknologiselskapet Nel som skal levere hydrogenfyllestasjonen til Uno-X på Hvam. Dette blir den tredje hydrogenstasjonen Nel leverer i Norge. Se intervju med selskapets teknologispesialist Bjørn Gregert Halvorsen her:

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_youtube id=”https://youtu.be/0fe94LNdaYM” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]