[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Arne Helge Kristiansen fra Råholt, Øyvind Wahl (t.h.) i Skedsmo kommune, Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm og Øistein Bratlie fra Toyota Lillestrøm benyttet siste mulighet til å tanke hydrogen i Lillestrøm.
Krise for norske hydrogenbiler. Arne Helge Kristiansen fra Råholt, Øyvind Wahl (t.h.) i Skedsmo kommune, Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm og Øistein Bratlie fra Toyota Lillestrøm har mistet sin lokale hydrogenstasjon.

Det er ikke lenger mulighet til å fylle hydrogen på Hyop sine stasjoner i Norge. Fredag var siste åpningsdag.

Da var det kø på Hyop-stasjonen ved Akershus Energipark i Lillestrøm. Arne Helge Kristiansen var en av dem som var innom. Han kjøpte sin nye Toyota Mirai i april – og beklager at Hyop må stenge.

I sitt syvende driftsår opplever hydrogenselskapet Hyop at tilgangen på driftskapital nå er blitt så knapp at det ikke lenger er mulig å opprettholde aktiviteten. Selskapet ser seg derfor nødt til å stanse driften av sine fem hydrogenstasjoner.

– Offentlige bidrag har holdt aktiviteten i gang. Vi har saumfart markedet etter kapital, men det er liten vilje i næringslivet til å engasjere seg. Fra 1. september er det dessverre stopp, sier Ulf Hafseld som er daglig leder i Hyop.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Krise for norske hydrogenbileiere. Arne Helge Kristiansen fra Råholt, Øyvind Wahl i Skedsmo kommune, Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm og Øistein Bratlie fra Toyota Lillestrøm benyttet siste mulighet til å tanke hydrogen i Lillestrøm.
Arne Helge Kristiansen fra Råholt, Øyvind Wahl i Skedsmo kommune, Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm og Øistein Bratlie fra Toyota Lillestrøm benyttet siste mulighet til å tanke hydrogen i Lillestrøm.

Skedsmo uten fyllestasjon
Blue Move-partner Skedsmo kommune blir også berørt av stasjonsstengingen, forteller kommunens klimarådgiver Øyvind Wahl.

Kommunen har tre hydrogenbiler som har benyttet stasjonen i Lillestrøm. Kunnskapsbyen Lillestrøm får også problemer med å fylle sin bil.

Øistein Bratlie fra Toyota Lillestrøm synes også for den vanskelige drivstoffsituasjonen er trasig.
– Vi har en fantastisk fin hydrogenbil, men det hjelper ikke mye det hvis kundene ikke får tak i drivstoff, sier Bratlie.

Det er stasjoner som trengs
Daniel Bügel som er transportekspert hos Kunnskapsbyen Lillestrøm, har kjørt hydrogenbil i to år. Han har forståelse for Hyops vanskelige situasjonen og synes det er svært beklagelig at de må stenge.

– Nå er det i hvert fall ikke noe å diskutere om det er flere biler eller hydrogenstasjoner vi trenger. Svaret er vel ganske innlysende, sier han.

Uno-X sin stasjon i Sandvika, sør for Oslo, er nå det eneste tilgjengelige tankestedet for hydrogenbiler på Østlandet.

– Det blir svært vanskelig for meg, sier Arne Helge Kristiansen, som bor på Råholt, nord for Gardermoen.

Å kjøre nesten 80 kilometer for å fylle hydrogen blir altfor tungvint, påpeker han.

– Jeg håper virkelig det kan løse seg for Hyop, slik at stasjonen som jeg pleier å bruke på Gardermoen, kan åpne igjen. Heldigvis er Toyota Eidsvoll veldig forståelsesfulle. Jeg får låne en annen bil hos dem, inntil jeg kan begynne å bruke hydrogenbilen min igjen, sier han.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]