slide_big

Under två dagar samlades internationell expertis inom vätgas och bränsleceller i Sandviken. Den 26-27 oktober var Blue Move medarrangör av HFC Nordic, en konferens som satte fokus på renare transporter och potentialen i vårt energisystem – allt från forskning till marknad.

Petra Einarsson, chef för affärsområde Sandvik Materials Technology invigningstalade. På talarlistan återfanns bland andra professor Steven Holdcraft från Simon Fraser University, Nils-Gunnar Vågstedt, Senior Manager på Scania, Yane Laperche-Riteau, Business Development Director på Ballard Power Systems, tillsammans med representanter inom näringsliv, universitet och regioner från Island, Skottland, Kanada, Lettland, Danmark, Norge, Finland och Sverige.

Talarpresentationerna finns nu publicerade på HFC Nordics hemsida.

– Talarlistan representerar en unik kompetens inom både marknad och avancerade, tekniska framsteg. Att kunna välkomna dem till Sandviken kändes fantastiskt, inte minst då Sveriges fjärde vätgastankstation invigs där nu i höst, säger Björn Aronsson, verksamhetsledare för Vätgas Sverige.

HFC Nordic anordnades av Vätgas Sverige, Partnerskabet for brint og brændselsceller, Norsk Hydrogenforum, Icelandic New Energy, VTT, med stöd av Sandvik, Siemens, PowerCell Sweden, Nel, Symbio FCell, Sandvikens kommun, the Blue Move for a 
Green Economy, Green Drive Region, FCH-JU, Hydrogen Mobility Europe, SINTEF 
och OREEC.