Se filmen från Almedalsveckan 2017, där företrädare inom vätgas och bränsleceller ger sin syn på hur vi kan klara omställningen till en fossilfri framtid.

– Det är oerhört bråttom att snabbt nu ställa om. Vätgas kommer bli nästa århundrades bränsle. Bränsleceller kommer finnas i mobila applikationer, i stationära applikationer och kommer att generera både el och värme, säger Per Wassén, vd PowerCell.

En bränslecell är en energiomvandlare som på ett effektivt sätt kan användas för att göra om vätgasens kemiska energi till elektricitet. Det enda utsläppet är rent vatten.

– Man får lyssna ett par gånger innan man förstår hur pass bra och fantastisk de här faktist är. Vi har faktiskt möjlighet att köra bilar på detta, vi kan använda det i hem, båtar, lastbilar, ja egentligen var som helst, säger Henrik Ljungkrantz, vd Impact Coatings.

Filmproduktion: John Areblad, Kanvassfilm